• Home
 • Compartiment Chirurgie toracică

Compartiment Chirurgie toracică

Compartimentul de chirurgie toracică este o adevărată capodoperă a preciziei medicale, dedicată intervențiilor chirurgicale care vizează zona toracică a corpului uman. Această ramură a chirurgiei se ocupă cu abordarea și tratarea afecțiunilor ce afectează organele din cavitatea toracică, cum ar fi plămânii, inima, esofagul și alte structuri conexe.

Echipa de chirurgi toracicieni este formată din profesioniști cu o expertiză remarcabilă, pregătiți să abordeze o gamă variată de proceduri, de la intervenții pulmonare complexe la chirurgia cardio-toracică sau tratarea afecțiunilor esofagiene. Acești specialiști lucrează împreună, sincronizați, pentru a asigura cea mai bună îngrijire posibilă pacienților.

Compartimentul dispune de tehnologie de vârf, facilități moderne și protocoale riguroase, menite să optimizeze rezultatele intervențiilor chirurgicale și să minimalizeze riscurile asociate. Fiecare detaliu, de la pregătirea preoperatorie la perioada de recuperare postoperatorie, este gestionat cu atenție și dedicare.

De asemenea, o componentă esențială a acestui compartiment o reprezintă echipa multidisciplinară, care poate include pneumologi, cardiologi, anesteziologi și asistenți medicali specializați. Comunicarea eficientă și colaborarea strânsă între membrii echipei asigură o abordare holistică a tratamentului, țintind nu doar rezolvarea imediată a problemei, ci și îmbunătățirea calității vieții pe termen lung a pacienților.

În concluzie, compartimentul de chirurgie toracică este un mediu în care arta medicală se împletește cu știința, unde pasiunea pentru îngrijirea pacienților se reflectă în fiecare incizie precisă și în fiecare decizie clinică bine fundamentată.

Apelabil din orice rețea națională, fixă și mobilă.

Consultația de chirurgie toracică

Consultația de chirurgie toracică reprezintă un proces medical în cadrul căruia pacientul interacționează cu un chirurg toracic pentru evaluarea și discutarea afecțiunilor sau simptomelor legate de zona toracică a corpului. În timpul consultației, medicul va analiza istoricul medical al pacientului, va realiza un examen fizic detaliat și, dacă este necesar, va recomanda investigații suplimentare, cum ar fi imagistica medicală sau teste de laborator. Scopul este să se stabilească un diagnostic precis și să se elaboreze un plan de tratament personalizat pentru pacient. Consultația de chirurgie toracică este o oportunitate pentru pacient să discute preocupările sale cu specialistul și să primească informații despre opțiunile de tratament disponibile.

Consultația de chirurgie toracică este recomandată atunci când există probleme sau simptome legate de zona toracică a corpului, cum ar fi:

1. Probleme respiratorii: Dificultăți în respirație sau durere la respirare pot indica afecțiuni ale plămânilor sau ale căilor respiratorii.

2. Durere toracică: Durerea persistentă în zona pieptului poate fi cauzată de afecțiuni precum boli ale inimii, afecțiuni pulmonare sau probleme esofagiene.

3. Afecțiuni pulmonare: Diagnosticarea și tratamentul bolilor pulmonare, cum ar fi cancerul pulmonar, infecțiile sau pneumotoraxul, sunt motive comune pentru consultații de chirurgie toracică.

4. Afecțiuni cardiovasculare: Chirurgia toracică poate fi recomandată în cazul afecțiunilor cardiace care necesită intervenții chirurgicale, cum ar fi bypass-ul coronarian sau repararea valvulelor.

5. Traume toracice: Victimele unor traume severe la nivelul toracelui, cum ar fi accidentele auto sau accidentele de muncă, pot necesita intervenții chirurgicale pentru repararea daunelor.

6. Tumoare toracică: Suspiciunea sau diagnosticul de tumori în zona toracică poate fi un motiv pentru a căuta opinia unui chirurg toracic.

7. Afecțiuni esofagiene: Problemele legate de esofag, cum ar fi refluxul gastroesofagian sever sau cancerul esofagian, pot necesita evaluare și tratament chirurgical.

Consultația de chirurgie toracică este recomandată atunci când simptomele persistă sau devin severe și necesită o abordare specializată. Este important să căutați ajutor medical atunci când întâmpinați astfel de probleme pentru a beneficia de evaluarea și îngrijirea potrivită.

Medici

Dr. Wisham Sabha

Dr. Wisham Sabha

Dr. Wisham Sabha

This Widget Just Use For Single Doctor Only! Contact Ne puteți contacta la oricare din numerele de telefon de mai jos. 0754 090 111 0364 884 884 Despre Dr. Wissam Sabha, medic…

  Analize

  Pachet 1

  Descriere pachet
  40ron
  • Continut 1
  • Continut 2
  • Continut 3

  Pachet 1

  Descriere pachet
  40ron
  • Continut 1
  • Continut 2
  • Continut 3

  Telefon programări: 0751 091 000

  Acum, la Spitalul Transilvania poți accesa și analize de laborator decontate de CAS!

  Program de recoltare:

  Luni-Vineri, între orele 08:00 - 11:00

  Programări telefonice între orele 11:00 -15:00 la nr. 0751 091 000

  E-Mail: [email protected]

  Puteți trimite biletul CAS și prin Whatsapp la numărul 0751 091 000