• Home
  • Medicină internă

Medicină internă

Medicina internă se ocupă de afecțiunile organelor interne (inima, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi, metabolism, articulații, schelet osos), privind organismul ca pe un tot unitar. Se pot diagnostica și trata astfel majoritatea bolilor de care sufera adulții (peste 18 ani). Marea majoritate a pacienților suferă de mai multe afecțiuni și necesită tratamente multiple. Prin consultul oferit de medicul internist, pacientul evită excesul de consulturi medicale care pot să nu fie necesare și este cel care analizează aceste situatii și decide care afecțiune necesită și un consult sau tratament supraspecializat (cardiologic, hematologic, nefrologic, pneumologic etc). De asemenea, coordonează schemele terapeutice astfel ca să nu apară suprapuneri de medicație sau reacții adverse ale medicamentelor. 

Există și boli ale întregului organism, care afectează mai multe organe vitale, așa numitele boli de sistem (colagenoză, vasculite etc), cu care de multe ori pacienții sunt îndrumați pe la mai mulți medici de diverse specialități fără a se stabili un diagnostic exact și de care se ocupă de asemenea medicina internă. În plus, în consultul de interne se depistează cel mai frecvent pacientul cu cancer (inclusiv formele asimptomatice), care apoi  este direcționat către oncolog și/sau chirurg. În procesul de diagnosticare un rol foarte important îl are și efectuarea unor investigații paraclinice pe care majoritatea medicilor interniști le efectuează și le interpretează (electrocardiograma, ecografie abdominală etc).  

Investigațiile necesare continuării elucidării diagnosticului sunt tomografia computerizata CT, rezonanța magnetică nucleară RMN, consulturi la alte specialități. 

chirurgie generala

Medici

Urgențe ambulanță

Aveți la dispoziție cele mai moderne ambulanțe din Cluj-Napoca pentru asistență medicală de urgență și transport medical asistat în regim privat.

Program

Luni – Vineri 08:00 – 20:00
Sâmbătă – 09:00 – 17:00
Duminică: Închis

Telefon programări: 0751 091 000

Acum, la Spitalul Transilvania poți accesa și analize de laborator decontate de CAS!

Program de recoltare:

Luni-Vineri, între orele 08:00 - 11:00

Programări telefonice între orele 11:00 -15:00 la nr. 0751 091 000

E-Mail: [email protected]

Puteți trimite biletul CAS și prin Whatsapp la numărul 0751 091 000