• Home
 • Compartiment Otopedie și traumatologie

Compartiment Ortopedie și traumatologie

Compartimentul de ortopedie și traumatologie este o secție medicală specializată în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor legate de sistemul musculo-scheletic. Aici, medicii se ocupă de probleme precum fracturi, luxații, leziuni ale ligamentelor și tendoanelor, precum și afecțiuni cronice ale oaselor și articulațiilor.

În acest spațiu, echipa medicală este formată din ortopezi și traumatologi, specialiști în chirurgia ortopedică și în gestionarea rănilor și leziunilor. Pacienții beneficiază de consultații amănunțite, investigații imagistice precum radiografii sau tomografii computerizate, și, în cazul necesității, intervenții chirurgicale.

Ortopedia și traumatologia vizează restabilirea funcționalității și mobilității pacientului, punând accent pe recuperarea acestuia după leziuni sau intervenții chirurgicale. Abordarea este holistică, tratând nu doar simptomele imediate, ci și cauzele profunde ale problemelor ortopedice.

În compartimentul ortopedie și traumatologie, pacienții sunt îngrijiți de o echipă dedicată, care își propune să ofere soluții personalizate pentru fiecare caz în parte, îmbunătățind calitatea vieții și mobilitatea pacienților.

Apelabil din orice rețea națională, fixă și mobilă.

Consultația de ortopedie și traumatologie

Consultația de ortopedie și traumatologie este o întâlnire specializată între pacient și medicul ortoped sau traumatolog, cu scopul de a diagnostica și trata probleme legate de sistemul musculo-scheletic. În cadrul acestei consultații, medicul va discuta cu pacientul despre simptomele resimțite, istoricul medical și va efectua un examen fizic detaliat.

În funcție de necesități, medicul ortoped poate solicita investigații suplimentare, cum ar fi radiografii, tomografii sau alte teste imagistice pentru a obține o imagine clară a afecțiunii. Pe baza informațiilor adunate, medicul va stabili un diagnostic și va discuta opțiunile de tratament disponibile.

Consultația poate acoperi o gamă largă de probleme, de la fracturi și leziuni acute până la afecțiuni cronice ale oaselor și articulațiilor. Scopul final este de a elabora un plan de tratament personalizat pentru a ajuta pacientul să recupereze mobilitatea și să își îmbunătățească calitatea vieții.

Un consult ortopedic este recomandat într-o varietate de situații pentru a investiga și trata probleme legate de sistemul musculo-scheletic. Iată câteva motive comune pentru care este indicat să faci un consult ortopedic:

1. Durere persistentă: Dacă resimți durere persistentă în articulații, oase sau mușchi, un consult ortopedic poate ajuta la identificarea cauzei și la stabilirea unui plan de tratament.

2. Leziuni acute: Dacă ai suferit o leziune, cum ar fi o fractură, entorsă sau luxație, un ortoped poate oferi evaluarea necesară și îndrumările pentru tratamentul corespunzător.

3. Limitări de mobilitate: Dacă ai dificultăți în mișcare sau ai observat o scădere a mobilității articulațiilor, consultul ortopedic poate ajuta la identificarea cauzei și la stabilirea unui plan de recuperare.

4. Deformări ale oaselor sau articulațiilor: Orice deformare vizibilă sau modificare a formei oaselor sau articulațiilor ar trebui să fie evaluată de un specialist ortoped.

5. Boli cronice ale sistemului musculo-scheletic: Dacă suferi de afecțiuni cronice precum osteoartrită, artrită reumatoidă sau osteoporoză, un ortoped poate gestiona și monitoriza evoluția bolii.

6. Investigații imagistice necesare: Dacă sunt necesare radiografii, tomografii sau alte teste imagistice pentru a investiga mai profund o problemă, ortopedul poate solicita și interpreta aceste investigații.

7. Preparare pentru intervenții chirurgicale ortopedice: Dacă se consideră că este necesară o intervenție chirurgicală, ortopedul poate efectua evaluările preoperatorii și poate explica detaliile procedurii.

Un consult ortopedic asigură o abordare specializată pentru problemele legate de sistemul musculo-scheletic, oferind soluții personalizate pentru nevoile fiecărui pacient.

Medici

Dr. Horatiu Badiu

Dr. Badiu Horațiu

Dr. Badiu Horațiu

This Widget Just Use For Single Doctor Only! Contact Ne puteți contacta la oricare din numerele de telefon de mai jos. 0754 090 111 0364 884 884 Despre Dr Horațiu Badiu, medic…
  Dr. Vladimir Pisarenco

  Dr. Pisarenco Vladimir

  Dr. Pisarenco Vladimir

  This Widget Just Use For Single Doctor Only! Contact Ne puteți contacta la oricare din numerele de telefon de mai jos. 0754 090 111 0364 884 884 Despre Arii de interes: Chirurgie…
   Dr. Ionut Turturea

   Dr. Turturea Ionuț Florin

   Dr. Turturea Ionuț Florin

   This Widget Just Use For Single Doctor Only! Contact Ne puteți contacta la oricare din numerele de telefon de mai jos. 0754 090 111 0364 884 884 Despre Membru SOROT Membru AO…

    Analize

    Pachet 1

    Descriere pachet
    40ron
    • Continut 1
    • Continut 2
    • Continut 3

    Pachet 1

    Descriere pachet
    40ron
    • Continut 1
    • Continut 2
    • Continut 3

    Telefon programări: 0751 091 000

    Acum, la Spitalul Transilvania poți accesa și analize de laborator decontate de CAS!

    Program de recoltare:

    Luni-Vineri, între orele 08:00 - 11:00

    Programări telefonice între orele 11:00 -15:00 la nr. 0751 091 000

    E-Mail: [email protected]

    Puteți trimite biletul CAS și prin Whatsapp la numărul 0751 091 000