20240118 150013 01

Gastric Sleeve – Micșorare de Stomac: O Abordare Chirurgicală Eficientă pentru Pierderea în Greutate – Dr. Sever Ionescu – Medic primar Chirurgie Generală

Gastric Sleeve – Micșorare de Stomac: O Abordare Chirurgicală Eficientă pentru Pierderea în Greutate

Dr. Sever Ionescu – Medic primar Chirurgie Generală

Obținerea și menținerea unei greutăți sănătoase sunt obiective esențiale pentru bunăstarea noastră generală. În cazul în care metodele non-chirurgicale, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, nu au avut succes în atingerea acestor obiective, există opțiuni chirurgicale care pot oferi o soluție eficientă. Unul dintre aceste procedee este Gastrectomia Longitudinală (Gastric Sleeve), o intervenție chirurgicală care a devenit tot mai populară în tratarea obezității.

Ce este Gastric Sleeve?

Gastric Sleeve, cunoscut și sub numele de sleeve gastrectomy, este o procedură chirurgicală care constă în eliminarea aproximativ 80% din stomac, lăsând un stomac tubular în formă de mânecă sau „sleeve”. Această reducere a dimensiunii stomacului contribuie la limitarea cantității de alimente pe care pacientul o poate consuma, determinând o scădere semnificativă în greutate.

Când trebuie făcută Gastric Sleeve?

Indicațiile pentru Gastric Sleeve includ obezitatea severă sau morbidă, asociată sau nu cu complicații precum diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterială și apneea de somn. Această intervenție este adesea recomandată atunci când alte metode de pierdere în greutate au eșuat și atunci când obezitatea prezintă un risc semnificativ pentru sănătatea generală a pacientului.

Cum se procedează la Gastric Sleeve?

Procedura Gastric Sleeve este realizată printr-un abord minim-invaziv, utilizând tehnici laparoscopice. Prin câteva incizii mici, instrumente și o cameră video subțire sunt introduse în cavitatea abdominală. Stomacul este apoi redus la o formă tubulară prin îndepărtarea unei mari părți a acestuia. Avantajele tehnicii laparoscopice includ recuperarea mai rapidă, durere redusă și riscuri mai mici de complicații.

Recuperarea și Viața După Gastric Sleeve:

După intervenție, pacientul va trece printr-o perioadă de recuperare în care vor trebui să respecte indicațiile medicului. O dietă progresivă va fi introdusă, începând cu lichide și evoluând treptat către alimente solide. Este crucial să se urmeze îndrumările nutriționale și să se facă exerciții fizice regulate pentru a asigura succesul pe termen lung al intervenției.

În concluzie, Gastrectomia Longitudinală sau Gastric Sleeve reprezintă o opțiune eficientă pentru persoanele care luptă cu obezitatea severă și care nu au avut succes cu alte metode de pierdere în greutate.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră și pentru a obține toate informațiile necesare pentru a lua o decizie informată.

for sleeve blog 1024x768 1 e1705591703402

Dr. Sever Ionescu – Medic primar Chirurgie Generală

Untitled design 2 e1705591651522

Telefon programări: 0751 091 000

Acum, la Spitalul Transilvania poți accesa și analize de laborator decontate de CAS!

Program de recoltare:

Luni-Vineri, între orele 08:00 - 11:00

Programări telefonice între orele 11:00 -15:00 la nr. 0751 091 000

E-Mail: [email protected]

Puteți trimite biletul CAS și prin Whatsapp la numărul 0751 091 000